WWW.RADIOARCHIEF.COM

Wat is het radioarchief?

In het radioarchief vind je knipsels uit kranten over radio. Bovendien ben ik bezig met het opbouwen van een audioarchief.
Tot nu toe gaan de meeste knipsels in het archief over de piraten uit Noordoost Friesland. Veel aandacht voor de grote radiostations uit de jaren 80, Radio Desperado, Radio Energy-FM en Radio Release. Maar ook aandacht voor de eenmanszenders Stille Genieter en de Bloemfontein. Onder het kopje lokale omroep staat het dossier over Radio Noordoost Friesland, de lokale omroep van Dokkum en omgeving.
Bij de afdeling audio kun je naar de inbeslagnames van de zenders van Desperado en Energy FM luisteren.
Een dossier over de actie etherflits is in de maak.

Hoe komt dat?

Halverwege de jaren 80 ben ik begonnen met het verzamelen van krantenknipsels over radiozenders. Vooral de piraten in Friesland, zoals Radio Desperado, Radio Release en Energy-FM hadden mijn belangstelling. Maar ook de publieke omroepenen en dan met name Hilversum 3, konden op mijn belangstelling rekenen. Later kwamen daar de commerciŽle zenders bij.
Halverwege de jaren 90 ben ik naar het midden van het land verhuisd. Desondanks probeer ik nog steeds de radioscene in het noorden van Nederland te volgen. Dat lukt dankzij mijn moeder, die de artikelen voor mij bewaart.

Het archief is uiteraard nog lang niet compleet. Er ligt nog een hele stapel knipsels klaar voor de scanner.
Kijk regelmatig of er nog nieuwe items zijn toegevoegd!

Heb je nog leuke knipsels, aanvullende informatie, audiofragmenten of foto's, je mag ze me altijd mailen.


Deze pagina is een onderdeel van WWW.RADIOARCHIEF.COM