Actie etherflits
Start van de actie

Etherflits heeft als doel de ether definitief schoon te vegen. De actie richt zich niet alleen op de 3 meter piraten, maar ook op illegale semafoons, babyfoons, 27 mc, draadloze telefoons enzovoort.

Het grootste deel van Nederland is eind jaren 90 vrij van etherpiraten. Alleen in het Noorden en Oosten van het land en in mindere mate in Arnhem en Den Haag blijven nog volop etherpiraten actief. Deze piraten laten zich niet afschrikken door een boete van 500 gulden en inbeslagname van de gebruikte zender.
Tegenwoordig wordt het illegaal zenden als een economisch delict gezien en zijn de boetes behoorlijk verhoogd. Een inval is niet meer noodzakelijk. Het AT peilt zenders uit en stuurt vervolgens een dwangbeschikking naar de eigenaar van het pand. Dit noemt men een bestuurlijke procedure. Doet de politie, samen met een medewerker van het AT een inval, dan wordt ook een strafrechtelijke procedure in gang gezet.

Hoewel de overheid ontkent dat de actie etherflits iets met Zero base te maken heeft, is het wel erg toevallig dat de actie vlak voor de veiling van etherfrequenties van start gaat.

Nog even over de naam van de actie. Is de bedenker van deze actie soms een vriendje van Koos Spee, de man die op hardrijders jaagt?

ArtikelDatum en Bron
Artikelen volgen binnenkort
?? onbekend


Deze pagina is een onderdeel van WWW.RADIOARCHIEF.COM